Ważne: stanowisko kibiców w sprawie dopingu

W związku z tym, że w ostatnim czasie nasza kibicowska postawa w drastycznym stopniu odbiega od utrzymywanej długimi latami tendencji, a jakość dopingu na coraz to większą skalę jest utrzymywana na żenująco niskim poziomie, po wewnętrznych rozmowach osób odpowiedzialnych za organizację meczów i ich oprawę zapadają pewne decyzje ze skutkiem natychmiastowym. Działania kibicowskie w kwestii specyficznego dla trybun słownictwa były, są i będą kontrowersyjne dla ogółu ludzi, dlatego od najbliższego meczu ograniczamy to do absolutnego minimum. W związku z tym doping prowadzi tylko i wyłącznie wyznaczona do tego osoba z megafonem i tylko ona ma prawo narzucać całej grupie poszczególne zwroty. W najbliższym czasie zapadną kolejne ważne decyzje dotyczące przede wszystkim organizacji meczów wyjazdowych i zachowywania się podczas nich, do których każda chcąca brać udział w kibicowskim życiu osoba będzie miała obowiązek dostosowania się.